skip to Main Content

Det å glede mangen små, og spesielt pensjonister som nyter sin kaffi mens de uttrykker sin glede av å se en ansiktsmaler i et fargerikt kostyme,  ja det er uerstattelig glede for en ansiktsmaler!

Ansiktsmaling er en morsom aktivitet og noen har det som en hobby, men det kan også være en svært givende som yrke. Det å ha ansiktsmaling som en karriere involverer det å måtte håndtere mange barn.  Og noen sikkerhetsmessige hensyn må en huske på når en skal male. -LES våre tips her:

Ansiktsmaler.no Tips nr. 1: Bruk godkjent maling, ikke ”leketøysbutikk” maling. Bare fordi pakken sier «non-toxic» betyr ikke at det er trygt å sette på huden. Snazaroo og DFX er velkjente produkter som i en årrekke har blitt brukt på barn i hele verden. (Ps. unngå neon/UV farger da de inneholder stoffer som pr. dags dato ikke anbefales iflg europeisk standard) Og ha et rent og ryddig bord.

Ansiktsmaler.no Tips nr. 2: Rengjøring av pensler og svamper
Vask grundig og tørk alltid pensler etter bruk. Dersom de oppbevares bløte i et penseletui/pose vokser bakterier!  Svamper kan vaskes i vaskemaskinen.

Ansiktsmaler.no Tips nr. 3: Unngå å male barn som
Barn under 3 år bør ikke males p.g.a sensitiv hud. Ikke mal barn som har en smittsom sykdom eller som har åpne sår. Selv akne/utslett bør unngås. Og pass på å ikke komme for nær øynene på små barn.(anbefaler å bruke bomull og vann- ikke våtservietter)

Ansiktsmaler.no Tips nr. 4: Unngå hodelus
Anbefaler at dere ikke har med strikker, bøyle etc som benyttes på forskjellige barn.

Ansiktsmaler.no Tips nr. 5: Unngå spredning av bakterier
Vask hendene, eller bruk desinfiseringskrem/gele med jevne mellomrom – så holder du deg frisk og ikke minst så sprer du ikke bakterier fra et barn til et annet… Ikke bruk pensel til å male på lepper. Bruk f.eks q-tips og kast rett etter bruk.(Brukes bare på 1 barn)

Ansiktsmaler.no Tips nr. 6: Ved bruk av Glitter
Metallisk hobby glitter skal ikke brukes med ansiktsmaling. Den eneste trygge glitrer for ansiktsmaling er laget av polyester, og bør være 0.008 mikron i størrelse eller mindre. Det er størrelsen at FDA klassifiserer som «kosmetisk size» og trygt for bruk på huden. Gjør barn/foreldre oppmerksom på dette også. Glitzer er å foretrekke da dette er gel og kostmetisk glitter.

Ansiktsmaler.no Tips nr. 7: Unngå Repetitive-belastningsskader
Tenk på at du skal stå (eller sitte) i flere timer. Ikke bøy deg etter barnet, få barnet i en stilling som er best for DEG. Organisere ”arbeidsplassen” for å unngå det å repetere bøying, strekking, og kronglete bevegelser. Stopp av og til, ta deg en god strekk, eller en dans?

Ansiktsmaler.no Tips nr. 8: Forsikring
For din og kundens trygghet bør du vurdere å kjøpe ”sminkør” forsikring i Gjensidige.  Greit å ha dersom noe skulle skje. Du kan også forsikre ansiktsmalingsutstyret ditt.

Ansiktsmaler.no Tips nr. 9: Proffesjonalitet.
Husk at glade barn gir deg jobb. Husk å opptre høflig til både foreldre og den som har gitt deg oppdraget. Smil og vær glad, for det avler glede. Og tilegn deg all den kunnskapen du kan finne om ansiktsmaling og det å være en ansiktsmaler.

 

ANSIKTSMALINGSKURS

Back To Top