skip to Main Content

Ansiktsmaling er kjempegøy!

Ansiktsmaling er en veldig populær og gøyal aktivitet til både familiedager, barnehage og i bursdager. 

Veganske produkter er mer tilgjengelige på markedet og da etterspørselen øker ønsker vi å kunne tilby vegansk ansiktsmaling i vår nettbutikk Ansiktmalershop.no  Kjøp her .

Flere og flere som jobber med barn, eller har barn, er opptatt av kvaliteten på ansiktsmaling. Vi synes det er bra at bevisstheten rundt dette øker, slik at en kan redusere tilfelle med hudirritasjoner eller andre allergiske reaksjoner. Siden 2009 har vi testet flere typer ansiktsmaling og vi har valgt å kun benytte noen få, som blant annet er i henhold til mattilsynets retningslinjer.

Det er flere merker ansiktsmaling som tilbys i Norge, og noen av de som finnes i leketøysbutikker er ofte importert som ”leketøy” og ikke ”kosmetisk produkt”, det medfører at noen produkter kan inneholde flere stoffer som ikke er i tråd med mattilsynets retningslinjer når det kommer til produkter som kan være på hud. (Noen har merket FDA og/eller EU på seg, men det betyr ikke at det er egnet til å ha på hud.) Noen selger ansiktsmaling som ikke har noen informasjon om hva det inneholder – jeg ville styrt unna disse.  Når dere kjøper ansiktsmaling er det bra om dere er bevisst på hva den inneholder. Vi anbefaler også at barn ikke sover med ansiktsmaling og at den vaskes av med KUN såpe og vann. Gni/skum såpe inn på ansiktet og tørk av med en våt klut. Sminkefjerner og våtservietter er ikke å anbefale. 

 

Så hvilke produkter bør man bruke?

Barn flest opplever sjeldent det å få en allergisk reaksjon, men noen barn har eksem/allergier og noen barn har mer overfølsom og sart hud enn andre. Uansett hudtype bør ingen benytte produkter med parabener,  eller produkter som er alkoholbasert. Spesielt ikke i ansiktsmaling. Og ansiktsmaling bør være for alle- også de som har sart hud. Dette har Gary Cole gjort noe med. Etter mangfoldige år i ansiktsmalerbransjen utviklet han en ny type vannbasert ansiktsmaling: Ruby Red. Han har utviklet produktet i USA og malingen produseres i USA. ”Ruby Red is built on Safety”, sier Gary. (Det ikke er mulig å gi en 100 % garanti for at ingen vil reagere på enkelte innholdsstoffer i produkter.)

 

Autorisert Ruby Red forhandler i Norge.

Ruby Red ansiktsmaling er fri for nøtter, gluten, parabener, parfyme og Latex. Men er det vegansk? Jepp! Produktet inneholder verken lanolin eller animalske biprodukter.

Vi teste dette før det ble lansert i 2014, og har benyttet malingen ved enkelte arrangement siden. Vår oppfatning av produktet er at det fantastisk at det finnes i så stort og flott fargeaspekter (som er bra når en jobber som ansiktsmaler), de er luktfrie (ikke alle barn liker lukt), og det er enkelt å vaske av (noe som er et stort pluss for både foreldre og barn.)

 Ansiktsmalershop.no er stolt av å nå være autorisert forhandler for Ruby Red. Vi er, oss bekjent, de første i Norge(og Skandinavia?) som kan tilby dette og håper kunder setter pris på vegansk og allergivennlig ansiktsmaling til sine barn. (Sjekk produktene i  nettbutikken, og har vi ikke det du ønsker så send oss en mail så setter vi det på ønskeliste slik at vi kan det bestille det fra vår leverandør.)

 

(Nå i starten har vi tatt inn kun et par produkter,men vil øke utvalget dersom etterspørselen øker. Send oss gjerne en mail på større bestillinger. OBS! Vi har få av hver farge, og ved bestilling av Ruby Red kan det ofte bli 3-4 ukers leveringstid grunnet at varene kommer fra USA 1 gang hver 5 uke.)

Vi setter pris på tilbakemeldinger, så ikke nøl med å sende oss en mail på post@ansiktsmalershop.no

PS. Vi kan også tilby bedrifter og organisasjoner ansiktsmalingsett med eget design (logo) på pakning, og evt stensiler/stempler.

        

 

Back To Top