skip to Main Content

Det er nok litt tidlig å rope at våren er her helt enda. Men når det nærmer seg påske og karneval tider, da er det ikke lenge igjen! Februar er en veldig fin måned, nettopp fordi det skjer så mye gøy! Vi i ansiktsmaler.no har som mål å stå for mye av denne moroa i ditt distrikt!

Først smelter vi snøen med kjærlighet!

Denne helgen blir det hjerter og glitter her i fra til månen når våre gledespredere skal ut på oppdrag, det er morsdag på Søndag!
Følg oss på instagram og Facebook for å se hvor vi dukker opp i nærheten av deg!

Hvorfor feirer vi karneval?

Karneval er etter forskjellige religiøse tradisjoner en fest / feiring som viser til forskjellige aktiviteter i perioden før fastetiden som regnes 40 dager før 1. påskedag. Karneval feires på ulike måter over hele verden i forskjellige land. Karneval fikk seg en knekk i de fleste land under første og andre verdenskrig og har i de senere årene blitt tatt opp igjen som et overskuddsfenomen. Når vi tenker på karneval så tenker vi kostymer og fest, men i mange land feires den også med maskerade og operaball. Mest kjent er nok karnevalet i Rio i Brasil, som ikke lenger er en utpreget religiøs feiring men heller en folkefest. I Norge har vi også hatt feiringer med ball i karnevalstiden siden 1800-tallet og helt opp til 1956. I årene 1983-1986 ble det holdt Oslo-karneval rundt månedskiftet mai-juni med en god fot i den sør-amerikanske tradisjonen. Dette arrangementet skal ha ha gått så vilt for seg at det ble avviklet. Nå i senere tid har karneval satt en god rot i barnehager og skoler i Norge, som feires med utkledning og fest i februar / mars måned.

Ansiktsmaling gir prikken over I´en!

Vi i ansiktsmaler.no er veldig glad i karneval! Det er farger, glitter, blomster og fjær. Det finnes ikke regler for hva du kan kle deg ut som og heller ikke male deg som! Vi ønsker gjerne å gjøre det lille ekstra på ditt arrangement i karnevalstiden men vær kjapp! Våre gledespredere har mye å gjøre i tiden fremover så husk å kontakte oss for å sikre deg en ballongartist eller ansiktsmaler til festen! Kanskje en karneval bursdag?

Et godt tips!

Dersom du skal plukke opp penselen selv så ønsker vi å dele et godt tips med deg! En god fargekombinasjon kan man vel si er det viktigste når man skal ansiktsmale for å lage god variasjon, dybde og fremhevelse i et design! Vi bruker aldri bare én farge når vi maler, samtidig passer vi godt på at fargene har en behagelig overgang og ingen skarpe skiller. Dette kalles blendingteknikk!

  1. lad en svamp med to forskjellige farger, husk at ikke alle farger passer så godt sammen, som fks blå og rød vil lage et lilla skille når de møtes på midten!
  2. begynn fra ønsket kant å «dabb» de to fargene sammen. Dersom du stryker svampen har du mindre kontroll og laget vil bli mye tynnere.
  3. pass på at du har en jevn overgang mellom de to fargene og at de «flyter» fint sammen, sånn!
  4. nå er det bare å begynne å male og forme ditt design! Er du kanskje en tiger?

Blending teknikk og andre viktige teknikker i ansiktsmaling kan du lære alt om på våre kurs! Våre kurs passer perfekt for deg som jobber med barn, har barn eller bare ønsker å se rå bra ut på karneval! Ta gjerne kontakt med oss på post@ansiktsmaler.no!

Linker og kilder:

Karneval: https://no.wikipedia.org/wiki/Karneval
Facebook: https://www.facebook.com/ansiktsmaler/
Instagram: https://www.instagram.com/ansiktsmalerdotno/


Blogg og sosiale media:
Victoria Monrad

Back To Top